15. Január | 2021

Ako spoznáte kvalitného maliara?

Tak ako v každom biznise, aj medzi maliarmi sa nájdu jednotlivci, ktorí za sebou nenechajú poriadne odvedenú robotu. V dnešnom článku si teda priblížime spôsob, akým môžete nájsť maliara, ktorý dodrží dohodnuté podmienky a zároveň po sebe nechá výsledok, s ktorým budete spokojní.

 

Odhad

Počuli sme o mnohých situáciách, kedy si maliar alebo iný remeselník vypýtal za hotovú prácu nehorázne peniaze. Nakoľko zákazníci nemali ako posúdiť hodnotu práce, tieto peniaze zaplatili. 

Ak sa však chcete takejto situácii vyhnúť, vypýtajte si odhad hneď na začiatku. Poctivý maliar vám vždy dokáže poskytnúť aspoň približný odhad toho, koľko budú jeho služby stáť. Navyše remesleník by vás mal o akýchkoľvek komplikáciách či nákladoch navyše informovať včas.

 

Jednanie

Základom všetkého je komunikácia. Pokiaľ s vami maliar komunikuje profesionálne a na úrovni, môžete mať istotu, že hovoríte s človekom, ktorý si svoju prácu váži. Príjemný prejav, chápavé vysvetlenie na akékoľvek vaše otázky a čestné odpovede sú garanciou kvalitných služieb.

 

Služby

Ďalší dôležitý bod, ktorý si spomenieme, sú služby, ktoré maliar ponúka. Pokiaľ začne komunikácia, ochota alebo čokoľvek iné škrípať hneď na začiatku, môžete si byť istí, že toto je červená stopka. 

Zákazník je vždy na prvom mieste. A to platí či sa nachádzate v predajni alebo sa remeselník nachádza u vás doma. Pokiaľ s vami maliar konzultuje všetky kroky, výdavky a postup, môžete zostať pokojní.

 

Referencie

Ak vám maliara odporučili známi, potom nemáte, čo riešiť. Ak si však nie ste istí pozadím vášho remeselníka, môžete si jednoducho overiť referencie na jeho webe či na Googli. Pokiaľ majú zákazníci pozitívne skúsenosti, radi sa s nimi podelia.

S negatívnymi skúsenosťami sa však podelia ešte radšej. Ak sa už pred vami niekto popálil, internet vám o tom určite povie viac.

 

Služby navyše

O kvalite remeselníka vám povie veľa aj jeho ochota ponúknuť vám služby navyše. Nemusí pri tom ísť o nič dramatické. Pokiaľ sa však neviete rozhodnúť nad správnym odtieňom, dobrý maliar vám rád poradí.

Pokiaľ si objednáte naše služby, súčasťou kvalitne odvedenej roboty je aj upratovanie. Kontaktujte nás a zarezervujte si cenovú ponuku ešte dnes.