10. Jún | 2020

Jednoduché pravidlá pri maľovaní

Chystáte sa maľovať? Máme pre vás pár základných rád a tipov, aby ste to zvládli bez zbytočných chýb a obáv.


Nepodceňujte prípravu.

Kľúčovým faktorom je, prirodzene, dôsledná príprava. Výber vhodných materiálov a pomôcok, ktoré vám zabezpečia želaný efekt. Preto by ste mali dôkladne zhodnotiť plochy, ktoré chcete maľovať. Všímajte si, či sú na nich nedostatky, nerovnosti, tie všetky musíte odstrániť, vybrúsiť, zaceliť a vytvoriť tak čistý a rovný podklad. V prípade, že je prasklín, dier a trhlín skutočne veľa, odporúčame naniesť nový podklad v podobe stierky, ktorá zaručí dlhšiu trvácnosť novej farby. Ak máte na stenách dokonca nežiadúce plesne, musíte sa ich zbaviť. Plesne vznikajú primárne vo vlhkom prostredí spojeným s nedostatočným prúdením vzduchu alebo poškodením stavebných materiálov, môžu sa vyskytnúť po problémoch so zatekaním, nekvalitným tesnením okien a spájajú sa aj s ďalšími inými príčinami. Zárukou čistého domova a trvácnej novej maľovky sú prípravky, ktoré plesne odstránia a váš príbytok bude ako znovuzrodený.


Ideme na to!

Vypracte priestor, ktorý sa chystáte maľovať, všetok nábytok a plochy, ktoré nemajú prísť do styku s farbou, zakryte fóliou a myslite aj na drobné plochy, ktoré ju nutné zalepiť krycou páskou. Ak máte vhodne zvolené pracovné pomôcky, dbajte na výber EKO farieb a rovnako aj valčekov alebo štetcov, môžete sa do toho pustiť. Uistite sa, že pred samotným maľovaním musia byť všetky plochy nielen dokonale čisté, ale najmä suché.


Ako to zvládne peňaženka?


Treba si urobiť predbežnú kalkuláciu, v ktorej rátajte s prípravnou fázou a výberom pomôcok a farieb. Ak sa bojíte, že vás samomaľovanie oberie o financie a následne aj o váš čas, dajte nám vedieť. Radi k vám prídeme, urobíme vám ponuku a poradíme vám, čo bude to "pravé maľované" pre vás.