17. December | 2019

Nový rok a nové trendy

Tento rok sa niesol v znamení žiarivých farieb a ich rôznych odtieňov. Budúci rok nastolí trendy ešte o niečo smelšie, prím bude hrať žiarivá pastelová zelená, ktorú môžete objaviť aj pod názvom neomint. Táto farba presvetlí aj menšie miestnosti, vnesie do nich nielen pokoj, ale steny v kombinácii s nábytkom v tejto farbe vám prinesú do bytu či kancelárie kreativitu a pocit prírodných elementov.

Zelená farba bude svedčať vášmu bytu aj v kombinácii s ďalšími trendy farbami na rok 2020, medzi ktoré patria pastelové odtiene ružovej a fialovej. Tie zažili boom už aj tento rok, budúci rok sa im bude dariť ešte viac. Tieto farby pôsobia na stenách a interiérových doplnkoch výrazne, dotvoria unikátny dizajn pre každého, kto sa nebojí experimentovať a mať svojský štýl.

V tesnom závese nezaostane ani obľúbená neutrálna šedá farba, ktorá nechá skvele vyniknúť všetky druhy nábytku a podláh. Tento rok boli hitom aj prírodné motívy, ktoré sú čoraz populárnejšie, a tak nebudú chýbať v repertoári nového roka.

Ďalšou hviezdou sú tapety. Či už klasické alebo 3D. V ponuke je mnoho druhov a je z čoho si vyberať. Ich výhodou je, že ak vás po čase prestanú baviť, môžete siahnuť, podľa aktuálnej nálady, po nových a vašu peňaženku to nebude príliš bolieť.

A najväčší trend je jasný, sú to EKO farby, ktoré nezaťažujú životné prostredie, sú vhodné pre alergikov, majú antibakteriálne účinky a sú cenovo dostupné. Rovnako to platí aj pre dizajn konkrétnych domácností a kancelárskych priestorov, nakoľko sa čoraz viac preferuje minimalistický štýl spojený s udržateľným spôsobom života voči životnému prostrediu.