14. Jún | 2019

Stierka je základ

Máme pre vás pár dôležitých tipov, na čo by ste mali myslieť, ak sa chystáte stierkovať steny domu alebo bytu. Nie je to žiadna veda, zvládnete to sami, stačí sa dobre pripraviť.

Príprava

Najskôr sa musíte rozhodnúť, či si želáte mať steny s hladkým povrchom alebo naopak so štruktúrou. Hladké steny sú ideálnou voľbou pre alergikov, nakoľko sa na nich neusádza prach. Sú tiež vhodné ako podklad pod tapetovanie. Steny so štruktúrou síce prach zachytávajú vo vyššej miere, ale na druhej strane sú veľmi obľúbené a trendové. Ak ste sa už rozhodli pre vami preferovaný typ stierky, je na rade nákup všetkých potrieb a hrubá príprava na stierkovanie, čo značí, že steny musíte dôkladne očistiť, oškrabať a zbaviť pôvodných starých náterov. Taktiež musíte opraviť všetky nerovné povrchy, praskliny, diery v stene a rôzne škrabance, zvládnete to jednoducho s pomocou špachtle a tmelu, nezabúdajte na to, že po zaschnutí musíte tento povrch „zjemniť“, čo docielite jemným obrúsením.

Ako správne nanášať stierku

Pripravenú stierku nanášate vo väčších vrstvách s hladidlom a podľa preferencie môžete vrstvy nanášať vodorovne, horizontálne alebo krúživým pohybom. Dôležité je vytvorenie rovnomernej vrstvy na celej ploche a zbavenie sa všetkých prebytočných nerovností. Po dôkladnom vyschnutí plôch je nutné povrch prebrúsiť.

Ak nemáte čas, nezúfajte

Naši odborníci vám radi poradia, vyberú správne EKO materiály a dohodnú si s vami postup a čas, aby mohli váš dom či byt vystierkovať za vás.